Десет дни остават до инициативата “Поетични реплики” с инициатор Диана Саватева

Десет дни остават до инициативата “Поетични реплики” с инициатор Диана Саватева

Точно 10 дни до първото издание на „Поетични реплики“ за 2024 г.! Всъщност първият рожден ден на формата, който стартирах миналата година на най-естественото място: нашия Дом на писателя.  Исках да имам свой принос в богатия и разнообразен афиш, извън преките ми служебни ангажименти.  Концепцията предполага активност на всеки, който е приел да бъде част от събитието – публиката е участник и участниците са публика. Сценарият е отворен и всеки може да го преподреди и допише. Така поставихме началото с приятелите писатели като „се репликирахме“ по темите преходност и вечност.
А малко по-късно форматът имаше второ издание – с автори от бургаските средни училища, за да  ги провокирам да споделят свои творчески интерпретации  по темите любов и време. Малко по-късно, последва второто издание – с приятелите писатели се „репликирахме“ по темите преходност и вечност.
Сега, на 8 февруари, от 18 ч. , очаквам отново младите поети от литературните общности в бургаските средни училища, техните ръководители, както и смели автори, които все още не са присъединили към клуб, но са готови да споделят творчеството си.
Акцентът? Думата, която ви вдъхнови през 2023-та година! И не забравяйте – освен своя творба, може да прочетете стих и от друг автор, който ви е докоснал и впечатлил.
8 февруари, 18 ч., Център за съвременно изкуство и библиотека, залата на 4-то ниво. Събитието е отворено за всеки, който се вълнува от поезия.