Световният ден на поезията  за седемнадесети път ще бъде отпразнуван на 21 март от 18 часа в Дом на писателя Бургас

Световният ден на поезията  за седемнадесети път ще бъде отпразнуван на 21 март от 18 часа в Дом на писателя Бургас. По традиция събитието се провежда под егидата на Областния управител на област Бургас и се очаква г-н Пламен Янев да открие  празника.

Целта на честването е да се популяризира четенето, писането и публикуването на поезия,  да даде признание и сила на националните, регионалните и интернационалните организации за поезия по света.

С девиза “За всеки жив читател и всеки жив поет”  от 1999 година ЮНЕСКО отбелязва Световният ден на поезията. В Бургас той се провежда от 2008 г., организиран от читалище „Любен Каравелов 1940“ и Бургаска писателска общност, със съдействието на Община Бургас и с партньорството на Държавен куклен театър.

В бургаското издание на празника  участват поети от всички поколения и почитатели на изящната словесност, провежда се атрактивния анонимен блиц-конкурс за написване на творба по зададена в момента тема, има награди, музика и добро настроение.

На 21 март се отбелязват още настъпилата Първа пролет  и Международният ден на кукления театър. Затова в честването ще вземат участие актрисата Румяна Кралева и децата от Театрална формация „Усмивка“.

С цвете в ръка и вие можете да станете  част от празника на поезията.

И тази година на 21 март „Кафе с автограф“ в Дом на писателя Бургас  ще се превърне в място за вдъхновение и за общуване чрез поезия.