Васил Люцканов представя “Третото око на Едип”

Най-новият сборник с разкази на журналиста Васил Люцканов носи провокативното заглавие „Третото око на Едип”. Между кориците на изданието са събрани 16 интересни истории, вдъхновени от Бургас, хората и потайните мисли, които носи всеки един от нас. Независимо дали са явни копнежите и драмите, колкото и прикрити да са, човешката емпатия ги свежда до универсалното, близкото. Самият автор не веднъж е казвал,че се интересува от моралната структура на обществото, от пътя към катарзиса, от детайлите, които възпроизвеждат цялото в отделния миг, случка, персонаж.
„Всичко,изписано върху брега на морето ще се сбъдне”, този надпис върху снимка от Бургаския мост ,читателят ще открие още в първите страници на книгата.
Модератор на срещата ще бъде д-р Добрина Топалова, която е и редактор на книгата на „Третото око на Едип”
„Именно за виждането иде реч в този сборник, за това как другият може да бъде видян като ближен. Чрез фигурата на виждащия и разказващия този сборник дава израз на друго разбиране за социалност, провокира прегърбения под кръста си и ослепял от сивотата и бързането съвременен човек да си спомни първичните устои на живота – човешката свързаност чрез съчувствието и любовта”, споделя за книгата д-р Добрина Топалова.
Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас.