Бургаските писатели ще отбележат по креативен начин 24 май

#СловотоИзвисява или „Словото спасява и извисява“ е най-новата инициатива на Бургаска писателска общност, реализирана в партньорство с Община Бургас. Идеята на събитието с кратки видео-послания бургаските поети и писатели от морския град и техни приятели от цялата страна да поздравяват четящите българи със стихове и откъси от белетристични творби в чест на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, официален празник, който се честваот всички българи. С него свързваме дългогодишни традиции на празнични слова и шествия, стихотворения и песни, прославящи делото на солунските братя.

Първите два клипа от проявата вече са публикувани в страницата: Сдружение „Бургаски писатели”.Те са на Роза Боянова и Стефан Иванов

Със свои стихове ще участват още: Живка Иванова, Слави Томов, Диана Саватева,Мина Кръстева, Янчо Чолаков, Любов и Митко Джунгурови, Наталия Димитрова, Яна Вълчева, Динко Динков, Георги гаврилов, Камелия Панайотова, Антония Апостолова, Иван Брегов, Елена Янева и много други.