Тази вечер връчват Националната награда за поезия “Христо Фотев”

С впечатляващ музикално-поетичен спектакъл, посветен на 90-годишнината от рождението на големия бургаски поет Христо Фотев, тази вечер ще бъде открита официалната церемония по връчване на Националната награда за поезия на негово име.

По традиция тя се провежда на рождената му дата – 25 март, Благовещение, като тази година мястото е Атриумът на БСУ. Часът е 18.30.
Спектакълът е на изтъкнатия бургаски режисьор Христо Симеонов.
5-имата автори, които стигнаха до финалния кръг по преценка на журито, са – Виолета Кунева с „Кучето на Персефона“, Георги Николов с „Както се отваря небе“, Едвин Сугарев – „Блудни синове“, Ина Иванова с „Нещата, за които мълчим” и Керана Ангелова с „Дървото с наровете“.

Конкурсът се организира от Община Бургас, Министерството на културата, Сдружение „Бургаска писателска общност“, Съюза на българските писатели и Сдружението на български писатели. Той се провежда под патронажа на кмета Димитър Николов. Предвидено е тази година носителят на Националната награда „Христо Фотев“ да получи парична премия в размер на 4000 лв., диплом от Община Бургас и пластика „Златно перо“ от Съюза на българските писатели.