Вижте кои са отличените в конкурса за рисунка по стихове на Христо Фотев

Константин Колибаров от НУМСИ”Проф. Панчо Владигеров” и Кристияна Владимирова от НХА- Бургас  бяха  отличени с първи места в двете възрастови групи –  ученици и студенти,  на конкурса за рисунка по стихове на Христо Фотев. Той се организира по инициатива на  Община Бургас за трета поредна година.

Участниците тази година бяха 37.

Конкурсът  бе част от съпътстващите прояви посветени на 90 години от рождението на твореца и връчването на Националната награда за поезия на 25 март.

 В него имаха право да участват ученици от VIII до XII клас и студенти. Творбите са представени в изложба, съпътстваща Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“.
Изискванията за участие бяха – хартия, туш, перо, акварел, темпера, акрил, колаж или смесица от няколко похвата, както и  творби, изпълнени в класически графични техники – офорт, суха игла, литография, както и дигитален печат.
Всеки автор имаше право  да изпраща по една творба.
Творбите бяха оценени от компетентно жури с председател Георги Динев-  БХГ „Петко Задгорски”, представители  на Дружество на художниците – Бургас,“, НХА – филиал Бургас, Сдружение „Бургаска писателска общност“ и Община Бургас.
Отличените художници  ще получат грамота от Община Бургас и предметна награда.

Награждаването ще се състои навръх рождения ден на Фотев, в 11.00 часа, пред паметника му в Морската градина.

Ето и пълното класиране:

Ученици

1.Константин Колибаров- НУМСИ ”Проф.Панчо Владигеров”

2.Мария-Йоанна Цветкова –  ПГДЕК-ПГДЕК-3.Анастасия Голак -ПГКПИ-Бурга-ПГКПИ-Бургас

Студенти

Кристияна Владимирова – Филиал НХА-Бургас

Елена Манева- Филиал НХА-Бургас

Ралица Вълева- Филиал НХА-Бургас