Поетът Георги Гаврилов: Бургас е моят Буенос Айрес

На 8-ми, вторник, в двора на Писателското кафене на ул. “Вола” 1, ще гостува един от най-успешните млади поети – Георги Гаврилов.
Той ще представи най-новата си книга “Последният Буенос Айрес” на бургаското издателство “Знаци” – поезия от друго измерение, език и образност, които преминават границите на очакваното, послания, които ни изхвърлят от кръговрата на ежедневното и ни принуждават да погледнем света отстрани, отгоре и отвътре … Войната, насилието, тероризма – най-горещите теми на съвременността ни, намират неочаквани поетични интерпретации в творчеството на един чувствителен и буден млад ум.

Георги Гаврилов е инициатор за издаването на “Поезия срещу войната” , 2022. В сборника са публикувани стихотворения от над сто автори от България и чужбина.
Гаврилов автор на четири стихосбирки “Корабен дневник на книжната лодка”, “Пиета”, “Сините часове” и „Последният Буенос Айрес”. Едва на 30 г., той не само има солидно творчество зад гърба си, но е заслужил доверието на автори като Палми Ранчев, Маламир Николов, Мария Куманова, които са го избрали за редактор на книгите си.
Едвин Сугарев определя “Последният Буенос Айрес“ като “книга , която завихря времената, успоредява нашето днес с палеозоя и мезозоя и напук на всички ценностни сривове, въздига любовта като единствена противоотрова на безнадежно отровения от собственото си битие свят”.
Заповядайте на 8 август, 19 ч., в бургаското Писателско кафене, за да се срещнете лично с Георги Гаврилов.