НЕДЕЛЯ – ВРЕМЕ ЗА ТЕАТЪР

Здравейте колеги! Аз съм Нели Арнаудова. От миналата година съм част от Бургаската писателска общност и съм щастлива и горда от  този факт. Пиша  за да ви поканя на последната премиера на постановката ми ,, От мястото на събитието “ с режисьор  Атанасия Петрова и артистите от театър Веселие: Йордан Марев в ролята на Господин  Мераклийски, Райна Димова в ролята на Станка, Златина Бахова в ролята на Пенка, Костадинка Стефанова в  ролята на Госпожа Претенция, Божидар Николаев в ролята на диджей ХЕЙ и младото попълнение Матео Атанасов и Христо Станчев. Какво ще се случи на сцената, да надникнем зад завесата:

„От мястото на събитието“ е едноактна сатирична пиеса с шест сцени.  В нея се проследява ежедневието и реакциите на петима души, които попадат в безумна ситуация в тоалетните на бар с името БАР. Комични и сериозни ситуации възникват между представители на различни социални слоеве и разкриват образи, в които могат да се разпознаят много хора.

Действащите лица са: чистачките Станка – възрастна жена, която говори с диалект, младата ѝ колежката Пенка – бивша миска и любовница на шефа, която се надява да стане управител на бара,  Диджей Хей – любител на „веселите” цигари, Госпожа Претенция, която непрекъснато депозира жалби до общината за високата музика и шефа Господин Мераклиев.  Той има проблеми с Госпожа Претенция и с охранителите.

Охранителите му искат триста хиляди, за да го оставят техен съдружник в неговия бар. За да реши проблема с Госпожа Претенция, Шефа организира среща на класа, защото са съученици с нейния съпруг. Тя пийва порядъчно и попада на Диджей Хей, видимо напушен. След „романтично” съприкосновение с него, Госпожа Претенция решава да оттегли жалбите си.

В основата на интригата е пазарска чанта с пари от черното тото, които Шефа получава. Чантата по различно време попада в ръцете на четиримата: /Станка, Пенка, Диджей Хей и Госпожа Претенция/.

Всеки от тях си мечтае какво ще направи с парите, за ужас на Шефа, който мисли, че е разорен. Последно парите попадат у Станка, която след кратък спор със съвестта си ги връща на Шефа и така доброто побеждава.

Ние с моя съпруг Дони няма да присъстваме. Отдавна се върнахме в Англия и продължихме с работата и живота си там. Но ако вие искате да отделите час и половина за да се забавлявате в почивния си ден заповядайте на 9- ти април в бар Alive,  улица ,,Възраждане”10. Билети на телефон 0896 642 624- Илиян Дянков. Носете празнични одежди и добро настроение. Веселието  е гарантирано.