ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА „ПОЕТИЧНИ РЕПЛИКИ” СЪБИРА НАД 30 ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ ОТ БУРГАС

Повече от 30 млади автори от бургаските гимназии ще се включат във второто издание на инициативата „Поетични реплики“. Техните творби са обвързани с темата „Любов и време“. Събитието ще се проведе в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, ет.4, от 18.00 часа. Форматът е отворен и присъединяването е възможно по всяко време.

Участниците са от 8 -ми до 12 -ти клас, възпитаници на бургаски гимназии, в които има творчески литературни общности: Търговска гимназия, където с талантите работи Любов Джунгурова, АЕГ „Гео Милев” – с ръководител Мариана Ведричкова, НЕГ „Гьоте” с преподаватели Катя Пухова и Ани Димитрова.

В събитието ще участват и пишещи ученици от Френската езикова гимназия. Сред участниците ще бъдат и Яна Борисова с възпитаниците си  от НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров”, където се издава литературен вестник „Владигерчета”. Другият участник в събитието ще е Добрина Топалова, която работи с деца от Център за млади таланти „Шанс за децата на България“ и издава списание „Хвърчащите хора“.От Поморие ще пристигне поетесата Мариана Маринова с автори от нейния клуб „Звъниче”.

Събитието е част от календара на Бургаската писателска общност. То се реализира по идея на Диана Саватева – журналист, писател, настоящ зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт” в Община Бургас.Тя е подготвила творби от трима автори – Венда Райкова, Иван Пейчев и Катерина Стойкова, както и стихове от последната си книга ‘Капка, изпреварила дъжд”.

По темата „Любов и време“ се очаква да се включат както ръководителите на литературните клубове, така и утвърдени  писатели  – със свои или на други автори стихове.

Автор: Анелия Казакова