Ротари клуб Бургас със съдействието на Община Бургас обявява конкурс за написване на стихотворение на тема “Моят град, моят Бургас”

Конкурсът се посвещава на 85 години от учредяването на Ротари клуб Бургас през 1937г. и 30 години от възстановяване на Ротарианството в града.

Цели на конкурса: Чрез написаните литературни творби да бъде представен духа на Бургас и неговата неповторима атмосфера.

Право на участие имат ученици от Община Бургас в 2 възрастови групи:

първа – от ІІ до VІІ клас

втора – от VІІІ до ХІІ клас.

Творбите се изпращат до 23.12. 2022 г. в електронен вид, написани на шрифт Times New Roman 12 на e-mail:  bpo2015@abv.bg  (за конкурса).

Жури в състав: Роза Боянова – поет, председател на Бургаска писателска общност, Веселин Пренеров от Ротари  клуб Бургас, председател на Комисията по култура към Общински съвет Бургас и Катя Касабова –  Паст Президент на Ротари клуб Бургас ще отличи най-добрите стихотворения.

Ще бъдат присъдени по 3 награди във всяка възрастова група:

I награда            180 лв.

II награда           150 лв.

III награда          120 лв.

И две поощрения по 80 лв.

Наградените и номинирани творби ще бъдат издадени в сборник и ще бъдат представени в музикално-поетичен спектакъл “Моят град, моят Бургас” на церемония по награждаването на  2.03.2023 г. от 17,00 ч.  в Културен център “Морско казино”.