“Хвърчащите хора” с поетичен подарък за Бургас

Поетични послания усмихват минувачите по бургаската улица “Александровска”. Стиховете, отпечатани на пана са на млади бургаски автори, участници в Клуб по творческо писане към Център за млади таланти, Бургас.

Инициатива е на Фондация “Шанс за децата и природата на България” и Община Бургас.

“Чудесно е за младите творци да знаят, че родният им град се радва на присъствието им и ги подкрепя – такъв е недвусмисленият жест на Община Бургас. Важно е за талантливите млади хора да знаят, че съществува място в нашия град, където ще попаднат сред себеподобни и ще бъдат подкрепени в развитието си. “, сподели д-р Добрина Топалова, ръководител на Клуба по творческо писане към центъра за талантливи деца в града.

Вече три години младежите от клуба по творческо писане “Хвърчащите хора” се обучават безплатно по програма “Шанс за таланта на Бургас”, даваща възможност на даровитите бургаски деца да надграждат знанията и уменията си в различни сфери на науката и изкуството.

“Нашата мисия е да ги подкрепяме, насърчаваме, вдъхновяваме и да им предоставяме поле за изява. Благодарим на Община Бургас за доверието. Ще сме щастливи, ако работата ни срещне по-голяма подкрепа от страна на училищата в града, защото имаме един общ интерес – бъдещето на децата ни и бъдещето на България!”, коментира Лилиана Славова, основател на Център за млади таланти и председател на Фондация “Шанс за децата и природата на България” .

Почувствайте светът на тези пъстри млади хора! Спрете, прочетете и се вдъхновете – денят със сигурност ще е по-хубав!