Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” заедно с Бургаска писателска общност ще почетат Международния ден в памет на жертвите на Холокоста – 27 януари

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” заедно с Бургаска писателска общност ще почетат Международния ден в памет на жертвите на Холокоста – 27 януари.

Ще бъде организирана тематична вечер, която ще се проведе в зала “Проф. Димитър Аврамов“ в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, на 26-ти януари, четвъртък, от 18 часа.

Събитието включва премиерата на сборника с разкази „Необикновени постъпки на обикновени хора“, в които са побрани творбите на победителите в деветото издание на Международния литературен ученически конкурс „Които спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“. Сборникът ще бъде представен от Стойчо Кьосев, доктор по философия, един от емблематичните лица на демократичните промени в Бургас.

Специално за Център „Алеф“ Полския институт в София предостави документалния филм на Дариуш Яблонски „Фотолюбител“, които ни пренася в жестоката реалност на еврейското гето в Лодз през Холокоста.

Акцент на вечерта ще поставят автори от Бургас, които ще прочетат откъси от своите конкурсни разкази.